free android math app Dimitri Quiz

5 out of 5 stars (5 / 5) βασισμένο σε 18 ψήφους στο Google Play την 9/4/2019

Ένα εντελώς δωρεάν μαθηματικό παιχνίδι (Dimitri Math Quiz) με τις 4 βασικές πράξεις.  Απευθύνεται κυρίως για παιδιά Δημοτικού αλλά και σε μικρότερης ή μεγαλύτερης ηλικίας.  Επειδή είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, μπορεί να προσαρμοστεί και σε παιδιά Νηπιαγωγείου ή ακόμα και σε οποιονδήποτε μεγαλύτερο που του αρέσουν οι μαθηματικές πράξεις.

Είναι φτιαγμένο ώστε να κερδίζουν όλοι οι παίκτες, αυτός που θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις θα δει το 1ο βραβείο. Αυτός που θα απαντήσει τις περισσότερες σωστά (από το σύνολο των ερωτήσεων, 51%) θα δει το 2ο βραβείο.  Όλοι οι υπόλοιποι θα δουν το 3ο βραβείο.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz– Σύντομες πληροφορίες

 • Εγκαταστάσεις: 85
 • Τρέχουσα Έκδοση: 1.21
 • Χρειάζεται Αντρόιντ: 4.0 και πάνω
 • Ενημερώθηκε: 11 Μαρτίου 2019
 • Μέγεθος: 6.8M
 • Κόστος: Δωρεάν
 • δεν χρειάζεται κανένα δικαίωμα από τη συσκευή σας, αν σας ζητήσει απορρίψτε το.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Σχετικά

Ως πατέρας, προσπάθησα να βρω μια ασχολία η οποία να αρέσει στο παιδί μου αλλά και σε μένα ώστε να έχουμε μαζί ποιοτικό χρόνο και να μπορέσω να του μεταδώσω το “σπόρο” του προγραμματισμού Η/Υ.  Έτσι ξεκίνησα μαζί με το γιο μου την εφαρμογή Dimitri math Quiz, για να του δείξω βασικές πρακτικές του προγραμματισμού και να κάνει εξάσκηση στην προπαίδεια.  Αφού πήρε μια αρχική μορφή, σκέφτηκα πως μια τέτοια εφαρμογή θα είναι χρήσιμη για όλα τα παιδιά, οπότε την ολοκλήρωσα σε ένα πολύ όμορφο και χαριτωμένο περιβάλλον.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Οδηγίες χρήσης

Πιστεύω πως είναι πολύ απλή η χρήση της εφαρμογής για ένα χρήστη που έχει μια μικρή εμπειρία χρήσης εφαρμογών και δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις οδηγίες.  Βέβαια μερικά tips είναι πάντα χρήσιμα.

Αρχικά σας βγάζει μια οθόνη με ένα κουμπί στη μέση το οποίο πρέπει να πατήσετε για να μεταφερθείτε στο κεντρικό μενού.

Από εδώ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 5 παιχνίδια (Πρόσθεση, Αφαίρεση, Πολλαπλασιασμό, Διαίρεση και όλες οι πράξεις).

Είναι καλή στιγμή να πατήσετε στις 3 κάθετες τελείες (πάνω δεξιά της οθόνης σας), ώστε να μπείτε στις ρυθμίσεις και να βάλετε τις προτιμήσεις σας.

Πατώντας σε μια πράξη από το κεντρικό μενού, το παιχνίδι ξεκινά.

Θα εμφανιστεί ένα μικρό slide bar πάνω από το γραφικό αριθμητικό πληκτρολόγιο, μετακινώντας το αριστερά/δεξιά, θα μεγαλώσει/μικρύνει το γραφικό πληκτρολόγιο ώστε να το προσαρμόσετε όπως σας βολεύει ή όσο χωράει η οθόνη σας. Αυτή η ρύθμιση αποθηκεύεται οπότε δεν θα χρειαστεί να την ξανα-ρυθμίσετε.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να σταματήσετε το παιχνίδι πατώντας “πίσω” από το κουμπί της συσκευή σας ή να επιλέξετε την επιλογή “Ακύρωση” από το μενού πάνω δεξιά της οθόνης σας.  Όταν ολοκληρώσετε όλες τις ερωτήσεις (ανάλογα τι έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής), εμφανίζεται ένας πίνακας με την πρόοδό σας.  Πατώντας πάνω στη σκούπα, διαγράφετε όλη την πρόοδό σας.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Χρήσιμες συμβουλές

Tips:

 • Το πλήκτρο “πίσω” της συσκευή σας πάντα σας πηγαίνει στην προηγούμενη οθόνη της εφαρμογής. Αν όμως είστε σε κατάσταση παιχνιδιού, τότε σας ρωτάει αν θέλετε να διακόψετε το παιχνίδι. Αν απαντήσετε “Ναι”, ακυρώνετε το τρέχων παιχνίδι και επιστρέφετε στην προηγούμενη οθόνη, αλλιώς συνεχίζετε το παιχνίδι σας.
 • Πατώντας “πίσω” Από την οθόνη των ρυθμίσεων, οι προτιμήσεις σας αποθηκεύονται αυτόματα ώστε την επόμενη φορά που θα μπείτε στην εφαρμογή να είναι οι ίδιες.
 • Στις ρυθμίσεις, για να αλλάξετε κάτι, πατήστε πρώτα πάνω στον αριθμό που θέλετε και μετά με τα κουμπιά κάτω δεξιά, αυξήστε ή μειώστε τον. Αν ο αριθμός που θέλετε να βάλετε είναι μεγάλος, πατήστε παρατεταμένα πάνω του και γράψτε τον επιθυμητό αριθμό.
 • Πατώντας μερικές φορές πίσω ανάλογα που βρίσκεστε, οδηγήστε στην αρχική οθόνη (splash screen) της εφαρμογής. Εκεί αν πατήστε πάλι πίσω, σας βγάζει ένα μήνυμα “Πάτα πάλι πίσω για έξοδο από την εφαρμογή”
 • Η πρόοδος δεν αποθηκεύεται στην συσκευή σας οπότε αν κάνετε έξοδο θα χαθεί.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Εγκατάσταση

Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store  ή με QR code.

μαθηματικό παιχνίδι Dimitri Math Quiz για Αντρόιντ QR Code
μαθηματικό παιχνίδι Dimitri Math Quiz για Αντρόιντ

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Σε ανάπτυξη

 • Υπολογισμός αυτόματου κρατουμένου στη πρόσθεση/αφαίρεση και με αρνητικούς αριθμούς.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Ενημερώσεις

Αυτό το άρθρο θα είναι η κεντρική σελίδα της εφαρμογής όπου θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε νεώτερο.  Μπορείτε ακόμα να γράψετε το μήνυμά σας με τις σκέψεις σας ή ακόμα για προτάσεις σχετικά με Dimitri math Quiz.

21/2/2019

Αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ολοκληρωμένο (βρίσκεται σε περίοδο testing) και σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμο σε όσους διαθέτουν συσκευές με Αντρόιντ λειτουργικό.

27/2/2019 έκδοση 1.00

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους στο Google Play.

4/3/2019 έκδοση 1.14

 • Ρυθμίσεις: Προστέθηκε επίπεδο στις ρυθμίσεις έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώνεται εσείς το εύρος των αριθμών των πράξεων.  Φυσικά μπορείτε να τους τροποποιήσετε και με τον παλιό τρόπο.
 • Ρυθμίσεις: Προστέθηκε επιλογή “ΟΚ κουμπί”. Αν το έχεις ενεργοποιημένο και πατήσεις σωστή απάντηση στο παιχνίδι, σε πηγαίνει στην επόμενη ερώτηση κατευθείαν.
 • Ρυθμίσεις: Προστέθηκε επιλογή για Αρνητικούς αριθμούς.
 • Πράξεις: Προστέθηκε πλήκτρο “-” μείον στο γραφικό πληκτρολόγιο για να απαντάτε και με αρνητικό αποτέλεσμα (εφόσον είναι ενεργοποιημένοι οι αρνητικοί αριθμοί από τις ρυθμίσεις).
 • Αν στη συσκευή σας έχετε ενεργοποιημένη την Ελληνική γλώσσα, η εφαρμογή θα τρέξει στα Ελληνικά.  Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα τότε θα τρέξει στα Αγγλικά.

11/3/2019 έκδοση 1.20

 • Ζητάει δικαίωμα εγγραφής/ανάγνωσης SD Card, απορρίψτε το γιατί δεν χρειάζεται.  Θα προσπαθήσω να το βγάλω αυτό το δικαίωμα. Μπήκε αυτόματα γιατί χρησιμοποιώ την δυνατότητα να “ζωγραφίζεις” το κρατούμενο.
 • Ρυθμίσεις/Πράξεις: Επιλογή για οριζόντια ή κάθετη προβολή της πράξης.
 • Πράξεις: Επιλογή να γράφεται το κρατούμενο μιας πράξης σε πίνακα με το δάκτυλό σας στην κάθετη προβολή
 • Ρυθμίσεις: Επιλογή για αυτόματο κρατούμενο
 • Πράξεις: Επιλογή να δείτε την προηγούμενη πράξη που κάνατε
 • Πράξεις: Επιλογή να δείτε την σωστή απάντηση

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Συμβατότητα με συσκευές

Από κάποια αυτόματα tests που έκανε το Google Play, έβγαλε πως στις παρακάτω συσκευές δεν τρέχει η εφαρμογή:

 • Galaxy S3 Android 4.3

 • Moto Z Android 7.0

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Επίλογος

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους της εφαρμογής οι οποίοι μου βρήκανε λάθη, παραλείψεις αλλά και προτείνουν ιδέες για να γίνει πιο όμορφο και πιο ελκυστικό για τα παιδιά.

Δείτε άλλες εφαρμογές που έχω φτιάξει εδώ.

Μαθηματικό παιχνίδι Dimitri math Quiz – Video

Δείτε ένα video από το περιβάλλον τη εφαρμογής.

Αφήστε μια απάντηση