disneyland paris france

 

Ένα ταξίδι στη Euro Disneyland και στο Παρίσι είναι φανταστικό ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να πάμε συνολικά για 5 νύχτες. Δύο βράδια σε ξενοδοχείο μέσα στην Disneyland και 3 βράδια στο Παρίσι. Αποφύγαμε να πάμε σε τουριστικό γραφείο γιατί σκεφτήκαμε πως ένα τέτοιο ταξίδι μπορούμε να το οργανώσουμε μόνοι μας.

Προσωπικά είναι η 3η φορά που πάω σε τέτοιο είδους πάρκο. Την 1η φορά πήγα στο DisneyWorld στο Orlando Florida τον Οκτώβριο του 1995. Τον Αύγουστο του 2007 με την γυναίκα μου πήγαμε στην Euro Disneyland Παρίσι. Και φέτος τον Απρίλιο 2019 ξαναπήγαμε αυτή τη φορά και με το 8άχρονο παιδί μας 🙂 3η μου φορά ήταν επίσης που βρέθηκα στο Παρίσι.

Αν αφιερώσετε χρόνο να δείτε τα videos και διαβάσετε αυτόν τον οδηγό, θα είναι σαν να έχετε πάει!

Πρόγραμμα ανά ημέρα Disneyland Παρίσι

1η μέρα Αναχώρηση

Το ξενοδοχείο μας ήταν το Disney's Newport Bay Club®1η μέρα αναχώρηση από Ελ.Βενιζέλος, άφιξη στο Σαρλ ντε Γκωλ, μεταφορά και εξερεύνηση του Ξενοδοχείου. Επιλέξαμε να πετάξουμε μεσημέρι στις 14:23 ώστε να μην έχουμε το άγχος και την κούραση του πρωινού ξυπνήματος. Φτάσαμε στο CDG (Charles de Gaulle Airport) στις 16:34 και από εκεί επιβιβαστήκαμε στο ειδικό λεωφορείο της Disney (κάθε 40 λεπτά περίπου) που μας πήγε ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο μας. Είχαμε αρκετό χρόνο να κάνουμε check-in, να αφήσουμε τα πράγματά μας, να κάνουμε μια βόλτα στο τεραστίων διαστάσεων ξενοδοχείο και να χαρούμε και μπάνιο στις δύο θερμαινόμενες πισίνες του (εσωτερική και εξωτερική). Δεν δοκιμάσαμε να φάμε στο ξενοδοχείο γιατί ήταν πολύ ακριβό οπότε πρέπει να φροντίσετε από πριν κάτι για φαγητό γιατί οι επιλογές σας όταν φτάσατε στο ξενοδοχείο θα είναι μηδαμινές. Το εστιατόριο έκλεινε στις 22:00 οπότε έχετε το στα υπόψη.

2η μέρα Disneyland

Crush's Coaster στο Walt Disney Studios® Park2η μέρα ολόκληρη στη Disneyland. Από τις 08:00 ήμασταν έτοιμοι μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου να μπούμε στο δωρεάν λεωφορείο που μας μετέφερε κοντά στην είσοδο των πάρκων. Να θυμάστε σε ποια στάση σας αφήνει το λεωφορείο για να μην ψάχνεστε στην επιστροφή. 08:20 ήμασταν ήδη στην ουρά για να μπούμε μέσα στα πάρκα έχοντας φυσικά τις κάρτες του ξενοδοχείου για να αποδείξουμε πως δικαιούμαστε πρώιμη είσοδο. Η μέρα μας τελείωσε στις 22:00 που άρχισε το show με τους φωτισμούς και τα βεγγαλικά. Μετά το show μπήκαμε στο ίδιο λεωφορείο που μας έφερε για επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το δικό μας λεωφορείο εξυπηρετούσε 2 ξενοδοχεία οπότε προσοχή που θα αποβιβαστείτε.

3η μέρα Disneyland Παρίσι

Είσοδος στη Disneyland® Παρίσι3η μέρα Disneyland και συνέχεια για το ξενοδοχείο στο Παρίσι. Πάλι το ίδιο πρόγραμμα με την χθεσινή μέρα με την διαφορά πως την ίδια ώρα της πρωινής αναχώρησης, έχοντας ετοιμάσει τις βαλίτσες μας και τις είχαμε δώσει στη reception να τις κρατήσουν μέχρι να γυρίσουμε. Κατά τις 20:00 το βράδυ αποφασίσουμε να φύγουμε από αυτό το μαγικό μέρος οπότε πάλι με το λεωφορείο επιστροφή στο ξενοδοχείο να πάρουμε τις βαλίτσες. Αφού τις παραλάβαμε, πάλι με το ίδιο λεωφορείο επιστροφή στην είσοδο της Disneyland όπου βρίσκεται και το τρένο που θα μας πάει στο Παρίσι.  Βγάλαμε εισιτήρια για το σταθμό του Metro που ήταν κοντά το ξενοδοχείο μας και φύγαμε για Παρίσι.

4η μέρα Παρίσι

Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

4η μέρα Παρίσι, Μουσείο Λούβρου, Παναγία των Παρισίων, πάρκο του Λουξεμβούργου. Ξεκινήσαμε αργά γιατί είχαμε βγάλει ηλεκτρονικά εισιτήρια από Ελλάδα για τις 12:30 το μεσημέρι στο μουσείο του Λούβρου. Βγάλαμε και εισιτήρια απεριορίστων διαδρομών (3 ζώνες για 2 μέρες) για το τρένο από γκισέ του σταθμού και φύγαμε για το Μουσείο του Λούβρου.

Το μουσείο του Λούβρου

Το μουσείο, ως γνωστόν, άκρως εντυπωσιακό, πολλά Ελληνικά αρχαία αγάλματα (Νίκη της Σαμοθράκης, Αφροδίτη της Μήλου), η Τζιοκόντα, πίνακες του Boticceli και πάρα πολλά άλλα. Αντέξαμε 3 ώρες περιπλάνησης γιατί δεν βρίσκαμε εύκολα αυτά που θέλαμε να δούμε και απογοητευτήκαμε με τους χάρτες του μουσείου. Τουλάχιστον βρήκαμε τις σαρκοφάγους και τα αρχαία αιγυπτιακά που ήθελε να δει ο γιος μας.

Παναγία των Παρισίων

Μετά περπατήσαμε κεντρικά, περάσαμε γέφυρες και κατευθυνθήκαμε προς το νησί που είναι η Παναγία των Παρισίων που πρόσφατα έπιασε φωτιά και κατέρρευσε ολόκληρη η στέγη. Όλο το οικοδομικό τετράγωνο της Παναγίας ήταν κλειστό και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε. Επισκεφτήκαμε ένα πολύ γνωστό βιβλιοπωλείο το “Shakespeare and Company” πάνω σε ένα πεζόδρομο με πολύ κόσμο. Εκεί ήταν και μια πλανόδια μπάντα που έπαιζε γνωστά κομμάτια και έδινε αρκετά στην Παριζιάνικη ατμόσφαιρα. Μετά κατευθυνθήκαμε προς το Sorbonne University και φτάσαμε στο πάρκο του Λουξεμβούργου. Εκεί διασχίσαμε όλο το πάρκο και φτάσαμε στη μικρογραφία του αγάλματος της Ελευθερίας.statue of liberty at ParisΜετά επιστροφή στον πλησιέστερο σταθμό μετρό και πίσω στο ξενοδοχείο.

5η μέρα Παρίσι

Η Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι5η μέρα Παρίσι, Αψίδα του Θριάμβου, Πύργος του Άιφελ, βόλτα με τουριστικό σκάφος, περπάτημα στο St Louis. Αυτή τη μέρα πήγαμε στην Αψίδα του Θριάμβου, ανεβήκαμε όλα τα σκαλοπάτια (πολλά) μέχρι την κορυφή και βγάλαμε όμορφες πανοραμικές φωτογραφίες όλου του Παρισιού. Μετά κατευθυνθήκαμε προς τον πύργο του Άιφελ. Κάναμε την βόλτα μας στο πάρκο και θαυμάσαμε τον πύργο από χαμηλά 🙂 Ο Πύργος του Άιφελ

Βαρκάδα στο Σηκουάνα

Επόμενη στάση ήταν στο ποτάμι όπου επιβιβαστήκαμε σε τουριστικό πλοιάριο που έκανε περατζάδα στον Σηκουάνα. Περάσαμε κάτω από πολλές γέφυρες και μια αυτόματη εκπομπή του σκάφους, μας εξηγούσε τι βλέπαμε σε 3 γλώσσες (Γαλικά, Αγγλικά, Ισπανικά). Η βαρκάδα κράτησε 1 ώρα και σημειώστε πως μπορεί να κάνει στάση κοντά στην Παναγία των Παρισίων οπότε αν ο προορισμός σας είναι προς τα εκεί, δεν χρειάζεται να γυρίσετε πίσω στον πύργο του Άιφελ. Μια βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα στα ατέλειωτα βιβλιοπωλεία του δρόμου ήταν η συνέχεια. Περάσαμε από έναν άλλο πεζόδρομο με πολλά εστιατόρια και τουρίστες. Εκεί είδαμε πολλά κεμπαπτζίδικα και Ελληνικά σουβλατζίδικα. Γυρίζοντας στην πλησιέστερη στάση του μετρό, περάσαμε και από ένα ζαχαροπλαστείο το “PAUL” που είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Υπάρχει υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

6η μέρα Παρίσι

6η μέρα Παρίσι, ενυδρείο και επιστροφή. Ετοιμάσαμε τα πράγματά μας, τα αφήσαμε στην reception και ξεκινήσαμε να περάσουμε την τελευταία μας μέρα στο Παρίσι. Κανονίσαμε να πάμε με ταξί αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο CDG με κόστος 55€. Αυτή τη μέρα την αφιερώσαμε στο ενυδρείο του Παρισιού.

Eνυδρείο

Video από το ενυδρείο με ψάρια και καρχαρίες


Δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά ήταν μια καλή εμπειρία για το παιδί μας και για κάθε παιδί που δεν έχει πάει σε ενυδρείο. Οι καρχαρίες δεν ήταν και πολύ μεγάλοι ούτε πολλοί σε ποσότητα αλλά ήταν ήταν εκεί. Αυτά που χάρηκε περισσότερο το δικό μας παιδί, ήταν η δυνατότητα να ακουμπήσει ζωντανά ψάρια (μερικά αρκετά μεγάλα) τα οποία του ρουφούσαν τα δάκτυλα όσο τα έπιανε (ένα τον δάγκωσε) και μια μικρή αίθουσα κινηματογράφου που έπαιζε ένα από τα αγαπημένα του cartoon το Oggy and the Cockroaches. Το χαρήκαμε και εμείς το σινεμά γιατί βρήκαμε ευκαιρία να ξεκουραστούμε 🙂

Video από το ενυδρείο με ψάρια που μπορούσες να χαϊδέψεις

Μέδουσες

Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη συλλογή από αυτόφωτα κοράλλια, μέδουσες και φυτά που είχε το ενυδρείο σε σκοτεινές αίθουσες για να φαίνεται το φως που βγάζουν.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το ραντεβού μας με το ταξί. Επιλέξαμε να πετάξουμε αρκετά αργά (20:45) με αποτέλεσμα να φτάσουμε 12:50πμ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Τι θα πρέπει να προσέξετε σε Disneyland Παρίσι

 Αν πρόκειται να ξεκινήσετε πρωί-πρωί με τα δυνατά τρενάκια, σας προτείνω να μην φάτε καθόλου πρωινό, ούτε καν καφέ 🙂 

Fastpass
 • Fastpass: Σε κάποια αξιοθέατα ισχύει το fastpass με το οποίο περιμένετε πολύ λιγότερη ώρα από το κανονικό. Για να το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να πάτε στο αξιοθέατο που θέλετε και να βρείτε τα ειδικά μηχανήματα στεγασμένα με την ταμπέλα Fastpass. Εκεί (αν δουλεύουν τα μηχανήματα), βάζετε το εισιτήριό σας με το QR code πάνω στο γυάλινο κομμάτι και σας τυπώνει το fastpass εισιτήριο που γράφει τι ώρα πρέπει να πάτε στην fastpass είσοδο. Η ώρα που σας προτείνει είναι μερικές ώρες αργότερα και ο χρόνος που πρέπει να είστε εκεί είναι μέχρι και 30 λεπτά από την ώρα που θα γράφει το fastpass εισιτήριο. Π.χ. στις 11:00πμ πάτε στο μηχάνημα που εκδίδει το fastpass και σας τυπώνει το εισιτήριο που θα γράφει 13:00μμ – 13:30μμ. Οπότε μεταξύ αυτών των 30 λεπτών θα πρέπει να βρίσκεστε εκεί με τα fastpasses στο χέρι. Προσοχή, άλλες φορές κοιτάνε οι υπάλληλοι την ώρα που γράφει το fastpass και άλλες όχι οπότε φροντίστε να είστε τυπικοί.
Photopass
 • Υπάρχει και το PhotoPass το οποίο σας επιτρέπει να βγάλετε φωτογραφίες με τους αγαπημένους σας ήρωες και αυτόγραφο και να πάρετε τυπωμένες φωτογραφίες από τα αξιοθέατα που το διαθέτουν. Σε μερικά αξιοθέατα, κάποια στιγμή στην αρχή της διαδρομής, αυτόματα σας βγάζει μια φωτογραφία και στο τέλος της διαδρομής στην έξοδο, βλέπετε τον εαυτό σας σε μια από τις πολλές οθόνες. Εκεί βγαίνει και ένα QR Code το οποίο το δείχνετε στην έξοδο και σας δίνουν την φωτογραφία τυπωμένη. Εμείς δεν αγοράσαμε γιατί βγάζαμε φωτογραφία την οθόνη με τα κινητά μας 🙂 Δεν είναι ίδια ποιότητα αλλά είναι μια ανάμνηση.
Τσιγάρο
 • Οι καπνιστές πρέπει να το σκεφτούν λίγο παραπάνω γιατί το τσιγάρο (και οποιαδήποτε άλλη μορφή του όπως το ηλεκτρονικό) απαγορεύεται εντός και εκτός κλειστών χώρων.
Συντήρηση
 • Κάποια από τα αξιοθέατα υπάρχει περίπτωση να είναι κλειστά για τεχνικούς λόγους ή για συντήρηση.
Προυποθέσεις
 • Αν είστε λάτρες των roller-coaster πρέπει να ξέρετε πως κάποια από αυτά χρειάζονται συγκεκριμένο ύψος για να μπορείς να μπεις. Μην νομίζετε πως εκεί είναι όπως στην Ελλάδα να πουν πως δεν πειράζει για μερικούς πόντους, όταν πρόκειται για ασφάλεια δεν χαρίζουν ούτε ένα πόντο. Υπάρχει μέτρο στην είσοδο που μετράνε τα παιδιά! Ακολουθεί κατηγοριοποίηση ανά ύψος (και από τα δυο πάρκα) για δείτε που μπορείτε να μπείτε ώστε να μην βρεθείτε προ-εκπλήξεων και μην περιμένετε άσκοπα:

Με >= 1,40μ. ύψος

 • Indiana Jones and the Temple of Peril
  Δυσκολία:4 out of 5 stars (4 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4 / 5)
  Υποστηρίζει FastPass. Κρατήστε το καπέλο σας σε αυτό το βαγόνι ταχύτητας που πάει πάνω, κάτω και μέσα από σκοτεινά και μυστηριώδη ερείπια της ζούγκλας. Ένα ωραίο τρενάκι που σας ταξιδεύει στις περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς.

Με >= 1,20μ. ύψος

 • RC Racer
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Εδώ χρειάζεται 1,20m για να μπεις και όπως θα δείτε στο video είναι και αυτό κάτι που μπορεί όλη η οικογένεια να συμμετάσχει.
 • Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith
  Δυσκολία:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Αδρεναλίνη:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Υποστηρίζει FastPass. Αυτό το τρενάκι δεν είναι για όλους. Μόνο γι’αυτούς που αντέχουν και τους αρέσει η αδρεναλίνη. Εδώ αν φοβάσαι, κλείνεις τα μάτια και κρατιέσαι γερά! Ξεκινάει με μια επιτάχυνση που σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα φτάνει τα 100km/h. Και αυτό είναι το μόνο απλό σε όλη την διαδρομή γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα 🙂 Επειδή στα περισσότερα τρενάκια είναι σκοτάδι, αυτό το video θα σας δείξει την πίστα πως είναι ακριβώς.
 • Star Wars Hyperspace Mountain
  Δυσκολία:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Αδρεναλίνη:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Υποστηρίζει FastPass. Ούτε αυτό το τρενάκι είναι για όλους. Εμείς βέβαια μπήκαμε 2 φορές με το οκτάχρονο παιδί μου παρ’όλη την μεγάλη αναμονή.

Με >= 1,07μ. ύψος

 • Crush's Coaster
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Αυτό ήταν το 1ο τρενάκι που μπήκαμε, χρειάζεται 1,07m ύψος για να μπεις και ήταν αρκετά καλό για όλη την οικογένεια. Αν σας ταράζουν τα απότομα, αποφύγετέ το

Με >= 1,02μ. ύψος

 • Big Thunder Mountain
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Υποστηρίζει FastPass. Κρατηθείτε γερά, γιατί αυτό το τρένο σας μεταφέρει άγρια γύρω από ένα Στοιχειωμένο βουνό. Ένα γρήγορο τρενάκι για όλη την οικογένεια εφόσον έχουν >1,02μ. ύψος. Αν δεν σας αρέσει καθόλου η αδρεναλίνη, τότε αποφύγετέ το.
 • Star Tours: The Adventure Continue
  Δυσκολία:2 out of 5 stars (2,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Υποστηρίζει FastPass. Νιώστε τη δύναμη αυτής της έκρηξης μέσα από το Γαλαξία του Star Wars. Ένας εξομοιωτής για όλη την οικογένεια, ειδικά για τους λάτρες του Star Wars.
 • The Twilight Zone Tower of Terror
  Δυσκολία:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:5 out of 5 stars (5,0 / 5)
  Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και βυθιστείτε σε 13 ορόφους στη ζώνη του λυκόφωτος μέσα στη ξεθωριασμένη αίγλη αυτού του Στοιχειωμένου Ξενοδοχείου. Δεν είναι τρένο, είναι ένα ασανσέρ που σε ανύποπτο χρόνο νιώθεις να κόβονται τα σχοινιά! Αν δεν αντέχετε τέτοιου είδους συγκίνηση, αποφύγετέ το.

Με >= 81εκ. ύψος

 • Autopia
  Πηδήξτε στο κάθισμα οδήγησης και δείτε γύρω σας το πολύχρωμο τοπίο από το δικό σας αυτοκίνητο. Θα αρέσει πολύ στα μικρά παιδιά.
 • Toy Soldiers Parachute Drop

Για όλα τα ύψη είναι τα:

A

 • Adventure Isle
  Οικογενειακή διασκέδαση! Βρείτε το θάρρος να εξερευνήσετε αυτή τη μυστηριώδη γη και να δούμε αν μπορείτε να αποκαλύψετε τα μυστικά μέσα στο βράχο σε σχήμα κρανίου (Skull Rock). Εμείς χαθήκαμε κανονικότατα σε αυτόν το σκοτεινό λαβύρινθο!
 • Alice's Curious Labyrinth
  “Περιπλανηθείτε μέσα από τη δική σας περιπέτεια στη χώρα των Θαυμάτων, όπου ένα χαμόγελο σας περιμένει γύρω από κάθε γωνιά”. Μια πολύ ωραία βόλτα στον λαβύρινθο της Αλίκης. Λίγη προσοχή στα μικρά παιδιά γιατί από τον ενθουσιασμό τους τρέχουν να βρουν την σωστή διαδρομή και τα χάνεις από τα μάτια σου ειδικά αν έχει πολύ κόσμο.

B

 • Blunch-Neige et les Sept Nains
  Μια βόλτα σε ένα βαγόνι ορυχείου μέσα στη μαγική γη της Χιονάτης και να ανακαλύψετε πώς οι 7 νάνοι βοήθησαν να νικήσει το κακιά βασίλισσα.
 • Buzz Lightyear Laser Blast
  Εκτοξευτήτε μακριά στο διάστημα και βοηθήστε τον Μπαζ να νικήσει τον Ζοργκ σε αυτό το διαγαλαξιακό παιχνίδι με στόχους. Μια πολύ ωραία βόλτα για όλη την οικογένεια όπου τα παιδιά θα την ευχαριστηθούν περισσότερο. Μην ξεχάσετε πως το βαγόνι σας μπορεί να γυρίσει με ένα μοχλό  που βρίσκεται μπροστά σας ώστε να σημαδεύεται καλύτερα τους στόχους (με το πιστόλι laser) που βλέπετε γύρω σας με το γράμμα “Ζ”. Στο τέλος μετράει και τους πόντους κάθε παίχτη και βγάζει τη  φωτογραφία σας σε οθόνη που την παίρνεται αν έχετε PhotoPass ή απλά την φωτογραφίζετε με το κινητό σας. 

C

 • Cars Quatre Rous Rallye
  Ανάψτε τις  μηχανές σας και δείτε παράλληλα τον κεραυνό Μακουίν να κάνει γρήγορους κύκλους από τον κόσμο των αυτοκινήτων.
 • Casey Jr. - le Petit Train du Cirque
  Δυσκολία:1 out of 5 stars (1,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:2 out of 5 stars (2,0 / 5)
  Ελάτε το τσίρκο με το jolly το μικρό τρένο από την ταινία Ντάμπο το ελεφαντάκι, για ένα απαλό ταξίδι πάνω, κάτω και γύρω από τις μινιατούρες θαύματα της Γης. Ένα τρενάκι για όλη την οικογένεια και για πολύ μικρά παιδιά.

D

 • Discovery Arcade
  Εύρηκα! Περάστε μια βόλτα από τη χρυσή εποχή των εφευρέσεων με μοντέλα κλίμακας από μερικές από τις μεγαλύτερες, πρωτοποριακές δημιουργίες του 19ου αιώνα.
 • Disney Studio 1
  Είναι το Χόλιγουντ! Χορέψτε βαλς στη λεωφόρο του Χόλιγουντ και δείτε τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου. Ένας ωραίος χώρος με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ που σας ταξιδεύει πολύ πίσω στο χρόνο.
 • Disneyland Railroad
  Επιβιβαστείτε στο ‘Μουτζούρη’ για την επόμενη μαγική στάση σας στο Disneyland Park. Μια πολύ ωραία βόλτα με τρένο γύρω από το πάρκο. Ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση ως την επόμενη δραστηριότητά σας.
 • Dumbo the Flying Elephant
  Πετάξτε στον ουρανό με το αγαπημένο σας ιπτάμενο ελεφαντάκι για μια εκπληκτική θέα.

H

 • Horse-Drawn Streetcars
  Πάρτε θέση στο βαγόνι που το σέρνει ένα άλογο και περάστε από την κεντρική οδό των Ηνωμένων Πολιτειών με την κλασική μεγαλοπρέπεια του 19ου αιώνα. Μια ωραία βόλτα και ευκαιρία για ξεκούραση.

T

 • Les Tapis Volants - Flying Carpets Over Agrabah

W

 • Welcome to Starport: A Star Wars Encounter

P

 • Phantom Manor

R

 • Rustler Roundup Shootin' Gallery

N

 • NEW! Mickey's PhilharMagic

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμα, από καιρό σε καιρό κάποια είναι κλειστά για εργασίες οπότε δεν θα μπορέσετε να τα δείτε.

Αν μείνετε σε ξενοδοχείο μέσα στη Disneyland (που το προτείνω ανεπιφύλακτα), θα πρότεινα να αποφύγετε το πρωινό αν πρόκειται να πάτε νωρίς στα παραπάνω roller coasters. Σκεφτείτε να έχετε φάει ένα πλούσιο πρωινό και το σώμα σας να υποστεί την αδρεναλίνη που προσφέρουν αυτά τα τρενάκια! Βέβαια είναι αρκετά ακριβά αυτά τα ξενοδοχεία αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλετε να ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την μαγεία που προσφέρουν αυτά τα δυο πάρκα.

Το Πλεονέκτημα

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία της Disneyland είναι πως έχετε 1,5 ώρες περισσότερες από τον υπόλοιπο κόσμο που επισκέπτεται τα πάρκα. Αυτό σημαίνει μικρότερους χρόνους αναμονής στα πολύ επσκεπτόμενα αξιοθέατα. Οι πόρτες για αυτούς που μένουν μέσα ανοίγουν στις 08:30πμ ενώ για τους υπόλοιπους επισκέπτες στις 10:00πμ. Μέσα σε αυτό τον χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FastPass σε ένα από τα αξιοθέατα που θέλετε, να πάτε να περιμένετε σε ένα άλλο και αργότερα γυρίζετε στο 1ο αξιοθέατο με το FastPass.

Μην νομίζετε πως ο κόσμος που μένει μέσα στο χώρο είναι λίγος! Είναι πολλά τα ξενοδοχεία μέσα στη Disneyland. Είδα αρκετούς νέους στις 08:30πμ να τρέχουν να προλάβουν κάποια αξιοθέατα! Το FastPass μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάθε 2 ώρες.

2 ολόκληρες μέρες

Δύο γεμάτες μέρες είναι αρκετές ώστε να επισκεφτούμε το 75% των αξιοθέατων με ένα υποτυπώδη προγραμματισμό. Φυσικά και χρειάζεται προγραμματισμός αλλιώς θα χάσετε πολύτιμο χρόνο και θα κουραστείτε περισσότερο. Ο ποιο απλός τρόπος είναι να επισκέπτεστε όσα αξιοθέατα θέλετε από κάθε θεματικό χώρο του κάθε πάρκου έχοντας σχέδιο που θα πάτε μετά.

Disneyland Παρίσι

Η Disneyland έχει δύο πάρκα. Εδώ θα βρείτε και χάρτες αν δεν είστε και πολύ φίλοι των smart phones και των apps.

Walt Disney Studios® Park

Το πάρκο αυτό είναι μικρότερο από το άλλο και χρειάζεται τουλάχιστον μισή μέρα για να αισθανθείτε πως είδατε τα περισσότερα αξιοθέατα. Εμείς πήγαμε στα:

 • Crush's Coaster
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Αυτό ήταν το 1ο τρενάκι που μπήκαμε, χρειάζεται 1,07m ύψος για να μπεις και ήταν αρκετά καλό για όλη την οικογένεια. Αν σας ταράζουν τα απότομα, αποφύγετέ το
 • RC Racer
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Εδώ χρειάζεται 1,20m για να μπεις και όπως θα δείτε στο video είναι και αυτό κάτι που μπορεί όλη η οικογένεια να συμμετάσχει.
 • Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith
  Δυσκολία:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Αδρεναλίνη:5 out of 5 stars (5 / 5)
  Αυτό το τρενάκι δεν είναι για όλους. Μόνο γι’αυτούς που αντέχουν και τους αρέσει η αδρεναλίνη. Εδώ αν φοβάσαι, κλείνεις τα μάτια και κρατιέσαι γερά! Ξεκινάει με μια επιτάχυνση που μέσα σε 3 δευτερόλεπτα φτάνει τα 100km/h. Και αυτό είναι το μόνο απλό σε όλη την διαδρομή γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα 🙂 Επειδή στα περισσότερα τρενάκια είναι σκοτάδι, αυτό το video θα σας δείξει την πίστα πως είναι ακριβώς.
 • Studio Tram Tour: Behind the magic
  Εδώ θα δείτε στην πραγματικότητα το πως γυρίζουν μια ταινία, πολλά εφέ (σεισμός, φωτιά, νερό). Προτείνεται για όλη την οικογένεια.
 • Disney Studio 1
  Ένα τεράστιο κτήριο που έχει μέσα πολλά διάφορα καταστήματα παιχνιδιών, φαγητού, καφέ.

Disneyland® Park

Αυτό είναι το μεγάλο πάρκο που χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 μέρες να αισθανθείτε πως είδατε τα περισσότερα. Κάτι που δεν πρέπει να χάσετε είναι η καθημερινή παρέλαση στις 17:30 και το κλείσιμο της μέρας που αρχίζει στις 22:00.

Η παρέλαση

δεν κρατάει πολύ (γύρω στα 30 λεπτά) και βλέπεις τον κόσμο να κάθετε κατά μήκος του δρόμου μια με δυο ώρες πριν για να την περιμένει. Δεν θα την χάσετε γιατί κλείνει όλος ο κεντρικός δρόμος και δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε εκτός αν είστε στις άκρες του πάρκου. Είναι κάτι σαν το καρναβάλι μας με ήρωες και άρματα της Walt Disney. Είναι πολύ προσεγμένη, οι ήρωες είναι ολόιδιοι με τους αυθεντικούς, υπάρχει κέφι και χορός καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Το κλείσιμο

είναι εντυπωσιακό και κρατάει περίπου μια ώρα. Εδώ έχετε 2 επιλογές. Να καθίσετε όσο το δυνατόν κοντά στον κεντρικό πύργο της Disneyland για να τα δείτε όλα καλύτερα και στριμωγμένα ή να το δείτε όσο τον δυνατόν πιο κοντά στην έξοδο για να γλυτώσετε την ουρά της εξόδου. Εμείς προτιμήσαμε την 2η επιλογή. Στο τέλος της ημέρας η κούραση είναι πολύ έντονη!

Σε αυτό το πάρκο πήγαμε στα:
 • Adventure Isle
  Οικογενειακή διασκέδαση! Βρείτε το θάρρος να εξερευνήσετε αυτή τη μυστηριώδη γη και να δούμε αν μπορείτε να αποκαλύψετε τα μυστικά μέσα στο βράχο σε σχήμα κρανίου (Skull Rock). Εμείς χαθήκαμε κανονικότατα σε αυτόν το σκοτεινό λαβύρινθο!
 • Alice's Curious Labyrinth
  “Περιπλανηθείτε μέσα από τη δική σας περιπέτεια στη χώρα των Θαυμάτων, όπου ένα χαμόγελο σας περιμένει γύρω από κάθε γωνιά”. Μια πολύ ωραία βόλτα στον λαβύρινθο της Αλίκης. Λίγη προσοχή στα μικρά παιδιά γιατί από τον ενθουσιασμό τους τρέχουν να βρουν την σωστή διαδρομή και τα χάνεις από τα μάτια σου.
 • Big Thunder Mountain
  Δυσκολία:3 out of 5 stars (3,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:4 out of 5 stars (4,0 / 5)
  Κρατηθήτε σφιχτά, γιατί αυτό το τρένο σας μεταφέρει άγρια γύρω από ένα Στοιχειωμένο βουνό. Ένα γρήγορο τρενάκι για όλη την οικογένεια εφόσον έχουν >1,02μ. ύψος. Αν δεν σας αρέσει καθόλου η αδρεναλίνη, τότε αποφύγετέ το. Yποστιρίζει fastpass.
 • Buzz Lightyear Laser Blast
  Εκτοξευτήτε μακριά στο διάστημα και βοηθήστε τον Μπαζ να νικήσει τον Ζοργκ σε αυτό το διαγαλαξιακό παιχνίδι με στόχους. Μια πολύ ωραία βόλτα για όλη την οικογένεια όπου τα παιδιά θα την ευχαριστηθούν περισσότερο. Μην ξεχάσετε πως το βαγόνι σας μπορεί να γυρίσει με ένα μοχλό  που βρίσκεται μπροστά σας ώστε να σημαδεύεται καλύτερα τους στόχους (με το πιστόλι laser) που βλέπετε γύρω σας με το γράμμα “Ζ”. Στο τέλος μετράει και τους πόντους κάθε παίχτη και βγάζει τη  φωτογραφία σας σε οθόνη που την παίρνεται αν έχετε photopass ή απλά την φωτογραφίζετε με το κινητό σας. 
 • Casey Jr. - le Petit Train du Cirque
  Δυσκολία:1 out of 5 stars (1,0 / 5)
  Αδρεναλίνη:2 out of 5 stars (2,0 / 5)
  Ελάτε το τσίρκο με το jolly το μικρό τρένο από την ταινία Ντάμπο το ελεφαντάκι, για ένα απαλό ταξίδι πάνω, κάτω και γύρω από τις μινιατούρες θαύματα της Γης. Ένα τρενάκι για όλη την οικογένεια και για πολύ μικρά παιδιά.
 • Ratatouille: The Adventure

 

Προετοιμασία για Disneyland Παρίσι

Καλό είναι να προγραμματίσετε το ταξίδι αρκετούς μήνες πριν, ώστε να πετύχετε καλύτερες τιμές, προσφορές και φθηνά αεροπορικά. Ακόμα πιο φθηνά θα είναι αν αποφύγετε περιόδους όπως το Πάσχα, τα Χριστούγεννα όπου ο περισσότερος κόσμος είναι ελεύθερος να ταξιδέψει. Προσωπικά η καλύτερη εποχή για μένα είναι κάποιες καθημερινές μέρες από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Είναι υποχρεωτικό τα εισιτήρια για τα μέρη που θα επισκεφτείτε να τα βγάλετε πριν κάνετε το ταξίδι σας. Έτσι θα γλυτώσετε πολύ χρόνο, ορθοστασία και κούραση.

Καιρός

Εμείς πήγαμε 22/4 και φύγαμε 27/4 όπου το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα είχαν 1 εβδομάδα διαφορά (Η Μεγάλη Δευτέρα η Ορθόδοξη ήταν η Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς). Την εποχή αυτή είχαμε την δυνατότητα να περπατάμε χωρίς να ιδρώνουμε αλλά φάγαμε και 2 φορές βροχές 10 λεπτών στη Disneyland και άλλες 2 τέτοιες βροχές στο Παρίσι. Υπήρξαν όμως κάποια διαστήματα που ήμασταν με ένα t-shirt και άλλα με αδιάβροχο μπουφάν. Συνήθως όμως ήμασταν με μια μακρυμάνικη μπλούζα ή και με ζακέτα.

Ο Καιρός φυσικά είναι ρουλέτα και δεν μπορείς ποτέ να υπολογίσεις τι καιρό θα κάνει ειδικά αν προγραμματίσεις ένα τέτοιο ταξίδι αρκετούς μήνες πριν. Μια καλή ιδέα είναι τα προγνωστικά αλλά και αυτά πέφτουν έξω οπότε μην τους δίνετε μεγάλη σημασία. Σε εμάς υπήρχε πρόγνωση μέχρι την τελευταία μέρα πως η 2η μέρα που θα ήμασταν στη Disneyland θα ήταν βροχερή όλη μέρα και τελικά έκανε 2 φορές μια 10άλεπτη βροχή και τις περισσότερες ώρες είχαμε ήλιο ή ήλιο με συννεφιά. Ο καιρός πάντως σε γενικές γραμμές είναι ελαφρώς πιο κρύος από της Ελλάδας.

Εισιτήρια

Disneyland

Αν πάτε για 2 μέρες, σας προτείνω να βγάλετε ένα εισιτήριο και για τα δυο πάρκα (Walt Disney Studios® Park, Disneyland® Park) την 1η μέρα και για την 2η μέρα μόνο για το Disneyland® Park. Εμείς τα προμηθευτήκαμε από το επίσημο site της Euro Disney. Υπάρχουν πολλά ακόμα sites που πουλάνε εισιτήρια αλλά δεν είχαν κάποια μεγάλη διαφορά στην τιμή οπότε προτιμήσαμε το official. Τα εισιτήρια για 2 μέρες για τα 2 πάρκα για 2 ενήλικες και 1 παιδί, κόστισαν 494€

Ξενοδοχεία

Χάρτης Ξενοδοχείων Disneyland Παρίσι με τιμές
Αλλάξτε ημερομηνίες να δείτε περισσότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία
Booking.com
 

Επιλέξαμε το Βooking.com για να βρούμε ξενοδοχείο. Βάλαμε τις ημερομηνίες και τα άτομα που θέλαμε και μέσω χάρτη επιλέξαμε το ξενοδοχείο μας βλέποντας τις τιμές και την διαθεσιμότητα. Επιλέξαμε το Disney’s Newport Bay Club®. Ένα πολύ όμορφο και από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Γαλίας.

Μπορείτε να μείνετε φυσικά και έξω από το χώρο της Disneyland πάρα πολύ πιο φθηνά απ’ότι μέσα αλλά θα χάσετε την 1,5 ώρα περισσότερο και την πιο ολοκληρωμένη μαγεία. Βέβαια αν δεν ξέρεις την μαγεία δεν σου λείπει 😉 Αν μείνετε έξω θα πρέπει να βρείτε και τρόπο να πηγαίνετε στα πάρκα. Τα Google maps θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Χάρτης Ξενοδοχείων στο Παρίσι με τιμές
Αλλάξτε ημερομηνίες να δείτε περισσότερα διαθέσιμα ξενοδοχεία
Booking.com

Στο Παρίσι πάλι χρησιμοποιήσαμε το Booking.com και μείναμε στο Novotel Suites Paris Montreuil Vincennes. Ήταν ένα καλό ξενοδοχείο της σειράς Novotel που έχουμε μείνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το μέρος που βρίσκεται είναι 5 λεπτά από στάση μετρό αλλά η γειτονιά είναι λίγο περίεργη χωρίς να έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Αεροπορικά εισιτήρια

Ψάξαμε με το Skyscanner.com αρχικά αλλά κατασταλάξαμε στην Aegean Airlines γιατί ήταν από τις πιο γνωστές και φθηνές πτήσεις. Η εμπειρία μας με την Aegean Airlines ήταν άψογη! Διαθέτει εφαρμογή για tablet και τηλέφωνο την οποία θα πρέπει να έχετε ήδη εγκαταστήσει πριν μπείτε στο αεροπλάνο. Η εφαρμογή αυτή περιέχει μουσική, εφημερίδες και αρκετά άλλα ώστε να σας κρατήσουν απασχολημένο όλη την ώρα της πτήσης.

Parking Αεροδρομίου

Το long term parking (μακράς διάρκειας) του αεροδρομίου κοστίζει 10€ την μέρα εκτός αν βρείτε κάποια προσφορά με συνδιασμό αεροπορικού εισιτηρίου. Κατά τη γνώμη μου είναι ακριβό και δεν είναι καθόλου εξυπηρετικό. Πρέπει να θυμάσαι που άφησες το αυτοκίνητο (έχει αριθμό η κάθε θέση αλλά δεν έχουν συνοχή οι αριθμοί μεταξύ τους) και πρέπει να κουβαλήσεις όλα σου τα πράγματα μεγάλη απόσταση μέχρι τις αναχωρήσεις. Ακριβώς το ίδιο και στην επιστροφή.

Για καλό και για κακό, αν παρκάρετε εδώ, βγάλτε μια φωτογραφία το αυτοκίνητό σας ώστε να φαίνεται που βρίσκεται σύμφωνα με κάποιο κτήριο, αλλά και τον αριθμό της θέσης. Έχω ακούσει διάφορες ιστορίες με ανθρώπους που έψαχναν ώρες να βρουν το αυτοκίνητό τους. Σε κάποιες από αυτές, τους πλησίασε ένας εργαζόμενος (μετά από πολύ ώρα) για να τους βοηθήσει. Όπως καταλαβαίνετε, το parking παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV).

Μια εναλλακτική λύση (που δεν την δοκίμασα) είναι κάποια άλλα parkings λίγο πιο μακρυά από το αεροδρόμιο τα οποία είναι φθηνότερα (περίπου 5€ την μέρα), σου πλένουν το αμάξι αν το αφήσεις περισσότερο από 4 μέρες, και σε μεταφέρουν με πουλμανάκι στο αεροδρόμιο μαζί με τις βαλίτσες σου.  Το ίδιο ακριβώς και στην επιστροφή, ότι ώρα γυρίσετε, παίρνετε τηλέφωνο και έρχεται το πουλμανάκι να σας μεταφέρει στο αυτοκίνητό σας ότι ώρα και να είναι. Δείτε και τις παρακάτω επιλογές:

Μεταφορά από αεροδρόμιο CDG στο ξενοδοχείο της Disneyland

 Disney Magical Bus

Υπάρχει ένα λεωφορείο το Disney Magical shuttle για την μεταφορά μας από το αεροδρόμιο CDG για όλα τα ξενοδοχεία μέσα στη Disneyland, 23€ ο ενήλικας και 10€ το παιδί από 3 έως 11 ετών. Αυτό το λεωφορείο κάνει αυτή τη διαδρομή κάθε 40 λεπτά από τις 09:20 το πρωί έως τις 19:35 το απόγευμα οπότε φροντίστε να βρείτε και να είστε νωρίτερα στη στάση στο Terminal 1 ή 2. Δεν χρειάζεται να βγάλετε εισιτήριο πριν, με το που μπαίνεις πληρώνεις στον οδηγό και με πιστωτική/χρεωστική κάρτα. Βέβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε ταξί (και από app), να πάτε με λεωφορείο στο Παρίσι και μετά Disneyland.

Έχοντας τα Google maps ως οδηγό, θα σας προτείνει όλες τις εναλλακτικές διαδρομές. Παραδόξως, για αυτό το λεωφορείο της Disneyland δεν διάβασα πουθενά!Disney Magical Shuttle Timetable and prices

Μεταφορά από Disneyland στο Παρίσι

Μας στοίχισε γύρω στα 50€ 2 ενήλικες και ένα παιδί να φτάσουμε στο πλησιέστερο σταθμό μετρό που ήταν το ξενοδοχείο μας.

Εισιτήρια μετρό απεριορίστων διαδρομών για 1,2,3 ζώνες

Μας στοίχισε γύρω στα 50€ 2 ενήλικες και 1 παιδί για 2 μέρες ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε απεριόριστα σε όλο το κεντρικό Παρίσι. Είναι προτεινόμενο ένα τέτοιο εισιτήριο γιατί “λάθη είμαστε, ανθρώπους κάνουμε” 🙂

Ενυδρείο Παρισιού

20.5€ ο ενήλικας και 13€ παιδιά 3 – 12 ετών. Τιμές αναλυτικά μπορείτε να τις δείτε στην επίσημη σελίδα του μουσείου. Επαναλαμβάνω πως δεν είναι κάτι πολύ σπουδαίο αλλά είναι καλό για ένα παιδί που δεν έχει ξαναπάει σε ενυδρείο. Δεν είχαμε βγάλει από πριν εισιτήριο και δεν βρήκαμε καθόλου ουρά για να μπούμε.

Αψίδα του Θριάμβου

12€ ο ενήλικας και παιδιά έως 18 ετών δωρεάν. Τιμές αναλυτικά μπορείτε να τις δείτε στην επίσημη σελίδα του μουσείου. Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε από πριν να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας γιατί η ουρά είναι τεράστια. Μπορείτε να τα έχετε στο τηλέφωνό σας (ως pdf) και να το δείξετε στην είσοδο (δεν χρειάζεται να τυπώσετε τίποτα).

Μουσείο του Λούβρου

17€ ο ενήλικας και παιδιά έως 18 ετών δωρεάν. Προσοχή εδώ γιατί πρέπει να δηλώσετε και την ώρα που θα επισκεφτείτε το μουσείο. Τιμές αναλυτικά μπορείτε να τις δείτε στην επίσημη σελίδα του μουσείου. Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε από πριν να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας γιατί η ουρά είναι τεράστια και να φτάσετε εγκαίρως την προκαθορισμένη ώρα! Μπορείτε να τα έχετε στο τηλέφωνό σας (ως pdf) και να το δείξετε στην είσοδο (δεν χρειάζεται να τυπώσετε τίποτα).

Βαρκάδα στο Σηκουάνα

Η βαρκάδα κοστίζει 15€ ο ενήλικας και 7€ το παιδί. Αν προσθέσετε 5€ επιπλέον σε κάθε εισιτήριο, θα πάρετε μια κρέπα σοκολάτας (ή pancake) μαζί με αναψυκτικό. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο γιατί να τρως κρέπα και να βγάζεις φωτογραφίες, είναι κάπως δύσκολο! Εισιτήρια βγάλαμε μετά την βόλτα μας στον πύργο του Άιφελ. Με κατεύθυνση προς το ποτάμι και το καρουζέλ, υπάρχουν σκάλες που σε οδηγούν εκεί που αγκυροβολούν τα τουριστικά σκάφη.

Παπούτσια

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να δώσετε έμφαση είναι το υπόδημα που θα φορέσετε. Κατά προτίμηση αθλητικό παπούτσι που το έχετε “στρώσει”. Αυτό σημαίνει πως το έχετε περπατήσει αρκετά και ξέρετε πως δεν υπάρχει περίπτωση να σας τραυματίσει το πόδι.  Ένα ακόμη ζευγάρι θα ήταν προτεινόμενο αν έχετε χώρο στις βαλίτσες σας γιατί και το στρωμένο παπούτσι μετά από πολλά χιλιόμετρα ίσως σας δημιουργήσει πρόβλημα. Ένα πακέτο με τσιρότα θα σας φανεί πολύ χρήσιμο. Και ένα ζευγάρι παντόφλες μας χρειάστηκαν να πάμε στην πισίνα.

Ντύσιμο

Layering: Προσωπική άποψη είναι να φοράτε πάντα ένα καλοκαιρινό t-shirt από μέσα, μια μακρυμάνικη μπλούζα, μια ζακέτα και αδιάβροχο μπουφάν ή αδιάβροχο σκέτο για λιγότερο χώρο.  Θα υπάρξουν στιγμές που θα θέλετε να είστε με το κοντομάνικο και άλλες με όλα σας τα ρούχα και το μπουφάν. Η μακρυμάνικη μπλούζα μαζί με τη ζακέτα θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία.  Αυτός ο συνδυασμός ήταν για Απρίλιο και θερμοκρασίες από 15°C έως 25°C

Σακίδιο

Τουλάχιστον ένας από την παρέα (ή ο καθένας το δικό του) πρέπει να κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης το οποίο θα περιέχει:

Νερό

Μην ξεχνάτε πως απαγορεύεται να έχετε μαζί σας νερό και οποιοδήποτε άλλο υγρό σε μπουκάλι περισσότερο από 100ml μέσα στο αεροπλάνο.  Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να πάρουμε 3 μικρά μπουκάλια νερoύ άδεια τα οποία τα είχαμε στο σακίδιο και τα γεμίζαμε όπου βρίσκαμε ευκαιρία. Ένα μπουκάλι νερό κοστίζει από 2,5€ και πάνω ανάλογα από που θα το αγοράσετε. Μέσα στο χώρο της Disneyland, υπάρχουν πολλά μέρη τα οποία έχουν δωρεάν τουαλέτες, ψύκτες νερού και χώρο για τους καπνίζοντες. Ναι, δεν επιτρέπεται να καπνίζετε ούτε στους έξω χώρους (συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού τσιγάρου οποιασδήποτε μορφής).

Ξηρά τροφή

Τα Crackers ήταν για εμάς μια ευχάριστη συντροφιά. Φροντίστε να πάρετε μαζί σας ανάλογη τροφή για να μασουλάτε όλη την μέρα.

Ρούχα

Ότι ρούχο δεν φοράτε θα το έχετε στο σακίδιο. Φυσικά και ένα αδιάβροχο ή ακόμα και μια ομπρέλα είναι απαραίτητα όποια εποχή και αν πάτε. Σκεφτήτε να είστε σε ουρά και να αρχίσει η βροχή!

Apps

Εφαρμογές που θα πρέπει να έχετε και να είστε εξοικειωμένοι μαζί τους είναι:

Google maps

Οι χάρτες της Google οι οποίοι σας πλοηγούν παντού με οποιοδήποτε τρόπο.  Εφόσον έχετε Internet στο τηλέφωνο και το GPS ανοιχτό, βάζετε το μέρος που θέλετε να πάτε, τον τρόπο (οδικώς, μέσα μαζικής μεταφοράς, περπατώντας) και σας πάει με ακρίβεια στον τόπο αλλά και στον χρόνο που θα σας προτείνει.  Αυτή την εφαρμογή την έχουν όλα τα Αντρόιντ τηλέφωνα και θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας.

Helper – Μεταφραστής

Μια εφαρμογή για Αντρόιντ που μεταφράζει και σας δείχνει θερμοκρασία και καιρό στο σημείο που είστε (ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος) και την πρόγνωση του καιρού για 5 μέρες ανά 3 ώρες είναι πολύ χρήσιμη. Την έχω φτιάξει εγώ και με βόλεψε αρκετά σε όλο το ταξίδι. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν ή να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες.

Disneyland® Paris

Μια πολύ χρήσιμη, άκρως απαραίτητη και δωρεάν εφαρμογή. Είναι ο χάρτης των 2 πάρκων και περιέχει:

 • όλα αξιοθέατα και τους χρόνους αναμονής για το καθένα ξεχωριστά την κάθε στιγμή (Attractions)
 • όλες τις ψυχαγωγίες και τι ώρα γίνονται όπως π.χ. η παρέλαση (Entertainment)
 • όλα τα PhotoPass
 • όλα τα εστιατόρια (Dining)
 • όλα τα εμπορικά μαγαζιά (Shops)
 • όλα τα σημεία με τουαλέτες (Restrooms)
 • όλα τα σημεία με ATM, χώρους καπνιζόντων και απινιδωτές (Guest Services)
 • όλα τα διάφορα συμβάντα (εποχιακά ή μη) (Events)
 • όλες τις ξεναγήσεις (Tours)
 • όλα τα ξενοδοχεία (Hotels)
 • όλα τα spa (Spas)

Και αυτή η εφαρμογή θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας όσο είστε στο χώρο των πάρκων της Disneyland. Εκτός από την σημαντική πληροφορία με τους χρόνους αναμονής, σας δείχνει και που είστε ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα το επόμενο αξιοθέατο που θα επισκεφτείτε.

Aegean Airlines

Δεν είναι απαραίτητη αλλά προσφέρει κάποια ωραία πράγματα. Μπορείτε να διαβάσετε Ελληνικές εφημερίδες, να ακούσετε μουσική, να παίξετε παιχνίδια (και άλλα) όση ώρα είστε σε πτήση. Προσοχή! Θα πρέπει να την έχετε εγκαταστήσει πριν μπείτε στο αεροπλάνο. Διαβάστε περισσότερα.

 Προσοχή! Όλες τις εφαρμογές πρέπει να ξέρετε καλά να της χρησιμοποιήσετε πριν κάνετε το ταξίδι σας οπότε κάντε εξάσκηση! 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Όσοι έχετε καινούργιες ταυτότητες (χωρίς δακτυλικό αποτύπωμα, θρήσκευμα και τα στοιχεία σας γραμμένα και με λατινικούς χαρακτήρες), μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα.

Τα παιδιά χρειάζονται διαβατήριο. Για να το βγάλουν όμως πρέπει οι γονείς να έχουν ταυτότητες που έχουν εκδοθεί λιγότερο από 15 χρόνια. Αν είστε και εσείς σαν και εμάς, που οι ταυτότητές μας ήταν από τα παιδικά μας χρόνια, θα χρειαστεί να τις αλλάξετε.

Να θυμάστε πως μια αλλαγή ταυτότητας χρειάζεται και ενημέρωση της εφορίας, ΔΕΚΟ, τράπεζες!

Αν δεν έχετε παιδί, μπορείτε και εσείς να βγάλετε διαβατήριο και να αποφύγετε τις ενημερώσεις αλλά κάποια στιγμή θα βγάλετε αναγκαστικά καινούργια ταυτότητα. Η έκδοση διαβατηρίου κρατάει περίπου 1 εβδομάδα και κοστίζει λιγότερο από την έκδοση καινούργιας ταυτότητας που κρατάει μερικά λεπτά.

 

Λεπτομέρειες για Disneyland Παρίσι

Disneyland

 • Το fastpass στη Disneyland μπορείτε να το χρησιμοποιήτε κάθε 2 ώρες
 • Οι ουρές στα καλά αξιοθέατα της Disneyland είναι μεγάλες
 • Καλή ιδέα είναι να νοικιάσετε ένα καροτσάκι ώστε να κάθετε το παιδί (ή και εσείς) και να κουβαλάτε και τα πράγματά σας όσο είστε στα πάρκα της Disneyland
 • Προσπαθήστε να ψωνίσετε προς το τέλος της μέρας σας γιατί αλλιώς θα κουβαλάτε τα ψώνια όλη μέρα
 • Έχει καταργηθεί το roaming κόστος οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήτε τον δωρεάν χρόνο ομιλίας και τα δωρεάν MB Internet και στο εξωτερικό
 • Υπάρχουν ψύκτες με νερό σε πολλά μέρη όπου μπορείτε να γεμίζετε τα μπουκάλια σας
 • Απαγορεύεται το κάπνισμα (και του ηλεκτρονικού τσιγάρου οποιασδήποτε μορφής) σε όλο τον χώρο (εσωτερικό και εξωτερικό) της Disneyland. Υπάρχουν ειδικά μέρη για καπνίζοντες
 • Το ελεύθερο WiFi είναι πολύ καλό και πιάνει στο 80% του χώρου

Φαγητό στη Disneyland

 • Για να φάτε σε εστιατόριο μέσα στη Disneyland, πρέπει να κάνετε κράτηση!
 • Φθηνό φαγητό μέσα στη Disneyland ήταν hot-dogs και τα μεξικάνικα μπουρίτος. Ένα γεύμα με 3 μπουρίτος (με κοτόπουλο και λαχανικά), αναψυκτικό και ένα γλυκό churros (κάτι σαν λουκουμάς) κόστιζε περίπου 18€. Η πράσινη πιπεριά στα λαχανικά ήταν λίγο καυτερή αλλά ανεκτή σε μικρή ποσότητα. Αν το πάρετε με ρύζι είναι ακόμα πιο καυτερό

Ασφάλεια στη Disneyland

 • Στην κεντρική είσοδο στο δημαρχείο, δίνουν δωρεάν κονκάρδες για τα παιδιά που γράφεις ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση που χαθεί
 • Η ασφάλεια είναι πολύ προσεγμένη, Στρατιώτες με όπλα ήταν μέσα στο σταθμό του τρένου. Το ξενοδοχείο είχε σηκωμένες μπάρες που δεν πέρναγε κανένα όχημα αν δεν κατέβαιναν.
 • Στο ξενοδοχείο, κάθε φορά που μπαίναμε, τα σακίδιά μας περνούσαν από έλεγχο όπως στο αεροδρόμιο.

Παρίσι

 • Σε όποιο τρένο μπήκαμε (επίγειο, υπόγειο), ήταν πολύ άνετο και γρήγορο. Η μεγάλη διαφορά είναι πως αυτά τα τρένα είχαν ρόδες με λάστιχα και απορροφούσαν κραδασμούς και θόρυβο!
 • Ως γνωστόν, οι Γάλλοι σταματάνε στις διαβάσεις πεζών αλλά φυσικά έχετε το νου σας
 • Όλο το μετρό του Παρισιού μυρίζει από άσχημα έως πολύ άσχημα
 • Το ποιο οικονομικό και ικανοποιητικό φαγητό που βρήκαμε ήταν οι αλυσίδες fast foods Burger King και Mc Donalds
 • Ελεύθερο WiFi υπήρχε σε όλους τους κεντρικούς χώρους
 • Η ασφάλεια είναι πολύ προσεγμένη, εκτός από Αστυνομικούς (που μας έψαξαν μια φορά) βλέπεις και Στρατιώτες με όπλα να κυκλοφορούν
 • Οι ουρές στο μουσείο του Λούβρου, στην αψίδα του Θριάμβου και στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι είναι απερίγραπτες!
 • Στο μουσείο του Λούβρου και στην Αψίδα του Θριάμβου, περάσαμε από έλεγχο όπως στο αεροδρόμιο

 

 Το άρθρο δεν έχει τελειώσει ακόμα, αυτές τις μέρες εμπλουτίζεται συνέχεια. 

 • Προστέθηκαν χάρτες με ξενοδοχεία και τιμές για Disneyland και Παρίσι
 • Προστέθηκαν Video από το Ενυδρείο του Παρισιού
 • Προστέθηκαν φωτογραφίες από Disneyland, Μουσείο Λούβρου, άγαλμα της Ελευθερίας από το πάρκο του Λουξεμβούργου, Αψίδα του θριάμβου, Πύργος του Άιφελ
 • Ενσωματώθηκαν όλα τα video στη σελίδα χωρίς να μεταφέρεστε στο youtube
 • Προστέθηκαν περισσότερα αξιοθέατα με βαθμολογία, περιγραφή και video

5 Απαντήσεις στο “2 βράδια Disneyland και 3 βράδια Παρίσι”

  1. Εξαιρετικό!!!! Πραγματικά θα μας βοηθήσει στο πολυπόθητο ταξίδι κάνοντας το ασφαλέστερο και με την καλύτερη αξιοποίηση χρόνου. Συνδυασμός επαγγελματισμού και της φρέσκιας ματιάς του επισκέπτη. Εύγε για το ταξίδι! Χίλια μπράβο για τον οδηγό! Σούπερ εμπλουτισμένος. Τρομερό τιπ το ενυδρείο δεδομένου ότι στην Ελλάδα υπάρχει στο Ηράκλειο.

Αφήστε μια απάντηση