Ιδιοκατασκευή Τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι από φελιζόλ και από παλιά παιχνίδια (Project 1)

Όσοι έχετε μικρά παιδιά θα έχετε προσέξει πόσο εύκολα χαλάνε τα παιχνίδια τους. Κάθε φορά που ένα τηλεκατευθυνόμενο των παιδιών μου χαλούσε, πριν το βάλω στην ανακύκλωση, του έβγαζα όλα τα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να μου φανούν χρήσιμα.  Έτσι, αφού μάζεψα κάποια βασικά, αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου τηλεκατευθυνόμενο.  Αυτό το άρθρο δεν είναι οδηγός για να τον ακολουθήσετε και εσείς επειδή αυτό το τηλεκατευθυνόμενο φτιάχθηκε βάση των εξαρτημάτων που είχα εκείνη τη στιγμή.  Απλά θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω, βήμα προς βήμα, όλη την διαδικασία που ακολούθησα για να φτιάξω το συγκεκριμένο τηλεκατευθυνόμενο.

Φάση 1η – ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Βρήκα ένα φελιζόλ με πάχος 2 εκατοστά και έκανα τετράγωνες τρύπες στις άκρες όπως φαίνεται στη φωτογραφία.  Το πόσο μεγάλες είναι οι τρύπες, εξαρτάται από τους μηχανισμούς που είχα εκείνη τη στιγμή.

κομμάτι φελιζόλ με τρύπες - ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκιΠροσάρμοσα τους μηχανισμούς στις τρύπες.

προσαρμογή μοτέρ στο φελιζόλ - ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκιΠρόσθεσα ένα χαρτόνι σκληρό ώστε να δυναμώσει το φελιζόλ, δηλαδή η βάση του αυτοκινούμενου για να κρατάει κόντρα τους μηχανισμούς και να είναι πιο σταθεροί.  Πάνω στο σκληρό χαρτόνι θα μπει η πλακέτα τηλεκατεύθυνσης και οι μπαταρίες οπότε θα έχει κάποιο βάρος που πρέπει η βάση να αντέξει.

προσθήκη ξύλου για στοιβαρότητα - ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Σύνδεσα τα μοτέρ με τις ηλεκτρονικές πλακέτες.

προσαρμογή μπαταρίας, πλακέτας, σύνδεση καλωδίων - ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκιΣύνδεσα 2 μπαταρίες με κάθε πλακέτα.

ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκιΦάση 2η – ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Ουσιαστικά πήρα τον μηχανισμό από ένα τηλεκατευθυνόμενο της αγοράς και το προσάρμοσα σε δική μου βάση.  Επειδή τα καλώδια δεν ήταν και πολύ όμορφα, αποφάσισα να το ντύσω με φελιζόλ βαμμένο με ειδικό χρώμα.

ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκιΒρήκα και έβαλα άλλες πιο μεγάλες ρόδες (από άλλο παιχνίδι). Ένωσα την βάση με το καπάκι (από φελιζόλ) με ροδέλες και παξιμάδια για να γίνει πιο σταθερή ως κατασκευή.

ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Video – ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι

Video – ιδιοκατασκευή τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι σε δράση

Δείτε άλλες κατασκευές μας εδώ ή επισκεφτείτε το κανάλι μου στο YouTube.

Αφήστε μια απάντηση