Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονή

Η διαμονή στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) για ένα Σαββατοκύριακο ήταν αρκετή να ξεφύγουμε από την καθημερινή ρουτίνα και να έχουμε κάτι να θυμόμαστε.

Διαμονή στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας)

Τα Χρόνια, είναι μια περιοχή πολύ κοντά στην Λίμνη Ευβοίας (σε απόσταση 4 Km δυτικά από αυτήν) πάνω στην Επαρχιακή οδό Στροφυλιάς – Ροβιών.  Είναι ένα πολύ μικρό μέρος με πολύ ησυχία και μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού εστιατόρια.  Αν ψάχνετε για ηρεμία αυτός ο προορισμός είναι σίγουρα για εσάς.  Η διαμονή στα Χρόνια Λίμνης Ευβοίας είναι επίσης ιδανική μιας και μπορείτε να κάνετε εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες και αξιοθέατα που περιγράφονται παρακάτω.

Alhena

Πως θα πάτε

Για τη διαμονή μας στα Χρόνια, κοντά στη Λίμνη Ευβοίας, επιλέξαμε να μείνουμε στο Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια μπροστά στην θάλασσα με υπέροχη θέα κατά τη διάρκεια όλης της μέρας (κ. Αντωνία +30 6972 051 762).

 Δεντρόσπιτο στο Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονή Πολύ καθαρά και φιλικά ήταν όλα εκεί. Ήμασταν τυχεροί γιατί το ένα παιδί των ιδιοκτητών είχε ίδια ηλικία με τα παιδιά της δικής μας παρέας οπότε αμέσως τα βρήκανε μεταξύ τους και το παιχνίδι τους δεν είχε τελειωμό.  Το “κερασάκι στη τούρτα” ήταν και ένα χειροποίητο δεντρόσπιτο που είχαν φτιάξει οι ιδιοκτήτες όπου πρόσφερε και αυτό πολλά στο παιχνίδι των παιδιών.  Το βράδυ έτυχε να παίξουμε και μερικά παιχνίδια με μερικούς μεγάλους και όλα τα πιτσιρίκια οπότε έμειναν όλοι ευχαριστημένοι.

Το δωμάτιό μας (όπως βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες) υπέροχο, ευρύχωρο με μεγάλη βεράντα και αναπαυτικά καθίσματα (καναπές και πολυθρόνες βεράντας).  Είχε τα πάντα, από κλιματισμό, κουζινάκι, ψυγείο μέχρι καφετέρια, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα.  Πολύ εύκολα έφτιαχνες πρωινό και υπήρχε και η δυνατότητα και για μεσημεριανό/βραδινό φαγητό.

Για όλους εσάς που έχετε μικρά παιδιά, υπάρχει και παιδική χαρά, ειδικά διαμορφωμένη.  Άλλη μια προσφορά του Alhena για να κρατά τους μικρούς μας φίλους ευχάριστα απασχολημένους.

Οι καλύτερες στιγμές από την διαμονή μας στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας)

Αυτά που μου έκαναν εντύπωση κατά τη διαμονή μας στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) είναι τα παρακάτω:

  • Το πρωινό στη βεράντα του δωματίου

Ξυπνάς το πρωί έχοντας προετοιμάσει το πρωινό που προτιμάς φυλαγμένο στο ψυγείο του δωματίου και το απολαμβάνεις στην ευρύχωρη βεράντα με τα αναπαυτικά καθίσματα ως το μεσημέρι γιατί τα δωμάτια κοιτάνε δυτικά και ο ήλιος δεν σε ενοχλεί μέχρι νωρίς το μεσημέρι (κατακαλόκαιρο).  Καταλαβαίνετε πως θα δείτε και υπέροχο ηλιοβασίλεμα όπως αυτό στην φωτογραφία παρακάτω.  Η καλύτερη στιγμή να απολαύσετε το πρωινό σας, να οργανώσετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, να διαβάσετε το βιβλίο σας ή ακόμα και να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο.  Το Alhena προσφέρει δωρεάν WiFi με ικανοποιητική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το ηλιοβασίλεμα από το Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονή

  • Η πεντακάθαρη θάλασσα

Απίστευτα καθαρή θάλασσα λόγω των θαλάσσιων ρευμάτων που αναζωογονούν τα νερά.  Το αποδεικνύουν και οι άφθονοι αχινοί που ζουν εκεί.  Βέβαια ίσως σας δημιουργήσουν πρόβλημα αλλά ο ιδιοκτήτης φροντίζει πάντα να φτιάχνει ένα μονοπάτι μέσα στη θάλασσα, παραμερίζοντας τους αχινούς ώστε να μην έχετε κάποιο ατύχημα.  Να θυμάστε πως απαγορεύεται η αλιεία αχινών και τιμωρείται από τον νόμο. Η θάλασσα από το Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονήΗ παραλία είναι ακριβώς μπροστά από το Alhena και αποτελείται από μεγάλες και μικρότερες πέτρες όπου κρατούν μακρυά τον πολύ κόσμο 😉 Η παραλία μπροστά στο Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονή

  • Η Ησυχία και η Ηρεμία που επικρατεί

Αν ψάχνετε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο για να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό και την οικογένειά σας, αυτό είναι ένα μέρος για εσάς.  Όσες φορές βρεθήκαμε εκεί, η θάλασσα ήταν γαλήνια με ένα απαλό δροσιστικό αεράκι. Στα 4 Km που βρίσκεται η Λίμνη Ευβοίας, θα δείτε πολύ κόσμο με πολλά εστιατόρια και cafe παραλιακά και την χαρακτηριστική κίνηση των τουριστών ειδικά τον Ιούλιο και Αύγουστο.  Όλο τον υπόλοιπο καιρό είναι χαλαρά από κόσμο.

  • Το Φαγητό

Υπέροχα hamburgers και άλλα φαγητά φτιάχνει ο ιδιοκτήτης που είναι επαγγελματίας σεφ (μια συνταγή που σας προτείνει θα την βρείτε εδώ).  Γεύσεις διαφορετικές από αυτές που έχετε συνηθίσει σε εστιατόρια και fast food.

Ένα εστιατόριο που προτείνω είναι το BELLA VISTA 600 μέτρα μακρυά από το Alhena στο οποίο παραγγείλαμε τηλεφωνικά και φέραμε το φαγητό στο δωμάτιο να το απολαύσουμε στην υπέροχη βεράντα.

Ένα άλλο εστιατόριο που ευχαριστηθήκαμε φαγητό με λογικές τιμές, ήταν στην παραλία κοντά στην μονή Γαλατάκη στην ταβέρνα ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ.

Πως θα πάτε στην ταβέρνα ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ
  • Το Parking

Κανένα πρόβλημα με το parking, ο μεγάλος ιδιωτικός χώρος του Alhena σας εξασφαλίζει άνεση και σιγουριά για το αυτοκίνητό σας.  Ενδιάμεσα του parking και της εισόδου του Alhena, υπάρχει ντουσιέρα που είναι πολύ χρήσιμη επιστρέφοντας από το μπάνιο σας στη θάλασσα.

  • Το Internet

Ήταν ικανοποιητικό για όλο το διάστημα που μείναμε εκεί και μπορούσαμε να streamάρουμε Netflix χωρίς κανένα πρόβλημα!

  • Η Καθαριότητα

Πολύ καθαρά και τακτοποιημένα είναι όλα εκεί. Μπορείτε να ανακαλύψετε όμορφες εικόνες που αξίζουν μια φωτογραφία. Επειδή ο χώρος είναι αμφιθεατρικός, ανεβαίνοντας πιο ψηλά θα ανακαλύψετε ακόμα περισσότερες. Ο μεγάλος κήπος είναι γεμάτος λουλούδια και πολλά δέντρα.Σκαλοπάτια στο Alhena ενοικιαζόμενα δωμάτια - Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) διαμονή

Οι εκδρομές

Οι εκδρομές που κάναμε κατά τη διαμονή μας στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) είναι οι παρακάτω:

  • Καταρράκτες του Δρυμώνα

Πως θα πάτε
 Καταρράκτες Δρυμώνα

Κατά την διαμονή σας στα Χρόνια Λίμνης Ευβοίας, μια εκδρομή που δεν πρέπει να χάσετε, είναι η επίσκεψη στους καταρράκτες του Δρυμώνα.  Ένα μαγευτικό μέρος μέσα στο δάσος, όμορφα διαμορφωμένο με άνετα μονοπάτια, που οδηγούν στον καταρράκτη.  Όταν πήγαμε εμείς βρήκαμε εκατοντάδες γυρίνους μέσα στη λίμνη που δημιουργούσε ο καταρράκτης.  Σε αυτά τα μονοπάτια, βρήκαμε και μια παιδική χαρά αρκετά καλά διατηρημένη και οι μικροί μας φίλοι δεν έχασαν ευκαιρία να την απολαύσουν. Το Δάσος στους Καταρράκτε του ΔρυμώναΚαι φυσικά μιλάμε για δάσος.  Μια καλή ιδέα είναι να συνδυάσετε και πικ-νικ ώστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο εδώ.  Προσοχή στα σκουπίδια σας, να αφήσετε μόνο τις πατημασιές σας πίσω ώστε να μην καταλάβει κανείς πως πήγατε εκεί 🙂 

  • Μονή Γαλατάκη
Πως θα πάτε
Πού είναι

Κοντά σε μια σπάνιας ωραιότητας ακτή του βόρειου Ευβοϊκού, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λίμνη (Ελύμνιον), και με θέα το όρος «Κανδήλι» βρίσκεται η αρχαιότερη Μονή της Εύβοιας, η οποία μέχρι του 1946 ήταν ανδρώα, και μετέπειτα γυναικεία.

Παράδοση

Κατά την παράδοση, ως κτήτορας της Μονής φέρεται κάποιος εκ Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως, εξ ου και η προσωνυμία «Γαλατάκη» (αν και υπάρχει και ερμηνεία από την ετυμολογία της λέξεως: γάλα-τυροκομείο), καταγόμενος πλοίαρχος (αν και η Μονή φαίνεται ότι υπήρχε από τον 8ο μ.Χ. αι., χτισμένη πάνω σε ερείπια προχριστιανικού αρχαιοελληνικού ναού του Ποσειδώνα), ο οποίος γύρω στο 10ο αι, κινδυνεύοντας να καταποντιστεί από μια σφοδρή τρικυμία κοντά στο όρος Κανδήλι, επικαλέστηκε τη βοήθεια του Αγ. Νικολάου. Πράγματι, η θαλασσοταραχή κόπασε και ο «Γαλατάκης» προσορμίσθηκε στην ξηρά, αναλαμβάνοντας την οικοδόμηση Μονής προς τιμή του Αγ. Νικολάου.

Ιστορία

Κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Εύβοια (1204), η Μονή υπέστη καταστροφές από φανατικούς Παπικούς του Βονιφάτιου του Μομφερατικού. Εκτός όμως των πειρατικών επιθέσεων και πυρπολήσεων, η Μονή το 1470 υπέστη νέες καταστροφές από τους Τούρκους κατακτητές. Τελικά, με τουρκικό φιρμάνι (1838) απαλλάχτηκε από τις Τουρκικές ενοχλήσεις. Μετά την Απελευθέρωση Ευρωπαϊκή Εταιρεία ανέλαβε την εκμετάλλευση του ορυχείου Λευκολίθου της Μονής, κι’ έτσι δόθηκε μεγάλη οικονομική ώθηση σ’ αυτή. Από το 1950 η Μονή άρχισε να λειτουργεί και ως ορφανοτροφείο.

Σήμερα

Η ι. Μονή διατηρεί σε άριστη κατάσταση τον αρχαίο της ναό, με τα ευδιακρίτως ξεχωρισμένα τρία μέρη (Νάρθηκα, κυρίως ναό – «καθολικό» – και ι. Βήμα) και τις περίφημες τοιχογραφίες του, οι οποίες περατώθηκαν το 1567 με την οικονομική συμβολή του πλοίαρχου Φραγκίσκου Φραγκομουστακή, ο οποίος είχε κι’ αυτός διασωθεί θαυματουργικά από σφοδρή τρικυμία. Ο μεγάλος ναός της Μονής είναι Βυζαντινού ρυθμού. Ανοικοδομήθηκε το 1557. Ο ευρύχωρος νάρθηκας, ογκώδης και βαρύς, προσκολλήθηκε αργότερα (17ο αι.) στο ναό.

Η Μονή διαθέτει πολλά τεμάχια αγίων Λειψάνων (Ανδρέα Πρωτόκλητου, Αγ. Νικολάου, Μηνά, Ιερομ. Χαραλάμπους, Οσίου Δαυίδ, Ιωάννου Προδρόμου, Μαρίας Μαγδαληνής, Τρύφωνος, Μοδέστου, Κηρύκου, Παντελεήμονος, Μ. Βασιλείου, Κοσμά και Δαμιανού, Ιωάννου Χρυσοστόμου, Θεοδώρου Στρατηλάτου, Μάμαντος, Κυριάκου, πρωτομάρτυρα Στέφανου).

Επίσης, η ι. Μονή διαθέτει και ένα παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Τιμίου Προδρόμου στη δεξιά πλευρά του Νάρθηκα. Δίπλα στην είσοδο του Παρεκκλησίου υπάρχει και μια Κρύπτη με 18 σκαλιά.

Τέλος, η Μονή Γαλατάκη διαθέτει και πολλά Μετόχια (Παναγίας Πολιτικών, Αρχάγγελου, Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, Κοίμησης της Θεοτόκου, Άγιου Γεώργιου).

Πηγή: Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη. (2018, Ιουνίου 11). Βικιπαίδεια, Η Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια. Ανακτήθηκε 09:38, Ιανουαρίου 14, 2019 από το el.wikipedia.org.

  • Οι Παραλίες

Έχοντας ως διαμονή τα Χρόνια ή τη Λίμνη Ευβοίας, υπάρχουν κάποιες ωραίες κοντινές παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε.

  • Ροβιές
Πως θα πάτε

Οι Ροβιές είναι παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον Δήμο, μετά το Μαντούδι και τη Λίμνη. Βρίσκεται πάνω στο περιφερειακό δρόμο Λουτρών Αιδηψού-Λίμνης και στον επαρχιακό δρόμο Ιστιαίας-Λίμνης. Ακόμα, το χωριό είναι κατάλληλο για κατασκήνωση. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το χωριό έχει πληθυσμό 1.035 κατοίκων.

Πηγή: Ροβιές Εύβοιας. (2018, Οκτωβρίου 14). Βικιπαίδεια, Η Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια. Ανακτήθηκε 16:55, Ιανουαρίου 14, 2019 από το el.wikipedia.org

  • Ήλια
Πως θα πάτε

Τα Ήλια είναι μικρό παραθαλάσσιο χωριό, λίγο μετά τις Ροβιές, με υπέροχη παραλία όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα μεσημέρι σας ώστε να συνδυάσετε κολύμπι και φαγητό.  Είναι χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Τελέθριου.

To Τελέθριο είναι βουνό της Βόρειας Εύβοιας. Έχει υψόμετρο 970 μέτρα, και διεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Στην κορυφή του υπάρχει το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Η περιοχή, μαζί με Λιχάδα και Γιάλτρα, είναι ενταγμένη στο Δίκτυο για τη Φύση 2000 (κωδ.GR 2420005). Στο Τελέθριο υπάρχουν πυκνόφυτα δάση με μεγάλη ποικιλία δέντρων, ρεματιές, φαράγγια και μικροί καταρράκτες. Το Τελέθριο είναι ένα από τα χαμηλά βουνά (Λιχάδα, Τελέθριο, Ξηρόν Όρος) που μαζί με λοφώδεις και ομαλές περιοχές συναποτελούν το γενικό ανάγλυφο της Βόρειας Εύβοιας.

Στους πρόποδές του, από τη νότια πλευρά, βρίσκεται το χωριό Ήλια. Στην ίδια πλευρά υπάρχει η μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, που απέχει 11 χιλιόμετρα από την Αιδηψό, και σε χαμηλότερο υψόμετρο και νοτιότερα η μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Το 2001, στους νότιους πρόποδες του Τελέθριου βρέθηκαν ερείπια του Μαντείου του Σελινουντίου Απόλλωνος, για την ύπαρξη του οποίου υπάρχουν μαρτυρίες σε κείμενα του Στράβωνα. Τα ερείπια του Μαντείου βρίσκονται στην περιοχή “Άγιος Ταξιάρχης”, βόρεια του χωριού Ροβιές, στο ύψωμα “Ψηλή Ράχη”.

Πηγή: Τελέθριο. (2017, Μαΐου 6). Βικιπαίδεια, Η Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια. Ανακτήθηκε 11:26, Ιανουαρίου 14, 2019 από το el.wikipedia.org

Σε κάποιο άλλο άρθρο θα σας αποκαλύψω άλλες πιο μακρινές παραλίες που συνηθίζουμε να πηγαίνουμε.

Λίμνη Ευβοίας

Πως θα πάτε

Η Λίμνη Ευβοίας είναι ένα πολύ τουριστικό μέρος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.  Διαθέτει πολλά εστιατόρια και cafe όπου μπορείτε να φάτε καλά και περάσετε ένα όμορφο μεσημερο-απόγευμα.  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και όλα τα σπίτια έχουν θέα την θάλασσα (Ευβοϊκός κόλπος).  Μια καλή εποχή να την επισκεφτείτε είναι την αρχή του Αυγούστου όπου έχουν καθιερωθεί τα “Ελύμνια” λόγω της πλούσιας λαογραφικής παράδοσης όπου πραγματοποιούνται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με αρκετό ενδιαφέρον.  Η διαμονή σας σε μια κωμόπολη σαν τη Λίμνη Ευβοίας εξασφαλίζει πλούσιο υλικό να δείτε όπως ιστορικούς χώρους, μοναστήρια, σοκάκια, παραδοσιακά σπίτι με κεραμοσκεπή.  Έντονα χαρακτηριστικά της είναι το μικρό φυσικό λιμανάκι και το πευκόφυτο βουνό πίσω από της που από μόνα τους αυτά την κατατάσσουν σε ένα πολύ όμορφο προορισμό.

Αν συνεχίσετε παραλιακά αρκετά μετά τη Λίμνη (ανατολικά), θα βρείτε και ωραίες παραλίες χωρίς πολύ κόσμο αλλά μην περιμένετε αμμουδιά και εύκολη πρόσβαση.  Γενικώς η περιοχή δίνει μια αίσθηση περιπέτειας.

Στη Λίμνη Ευβοίας προσωπικά πηγαίνω από το 2000, αρχικά με φίλους με μεγάλες μηχανές για να χαρούμε τα στροφυλίκια του βουνού, αργότερα με φίλους από τη Χαλκίδα και τώρα πια με την οικογένειά μου και τις φιλικές μας οικογένειες.  Καταλαβαίνω πόσο έχω μεγαλώσει με κάτι τέτοια που σκέφτομαι 🙂

Έχουμε έρθει με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας όπου πήγαμε για αναρρίχηση στο βράχο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Λίμνη Ευβοίας.  Περισσότερα για αυτή την εξόρμηση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαμονή στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) – Μην ξεχάσετε

Θα σας φανούν πολύ χρήσιμες οι παντόφλες θαλάσσης λόγω των πολλών αχινών.  Και φυσικά οτιδήποτε άλλο συνηθίζεται να παίρνετε μαζί σας για για τέτοιου είδους εκδρομές (διαμονή σε παραθαλάσσια ενοικιαζόμενα δωμάτια).  Αν κάνετε και την εκδρομή στους καταρράκτες του Δρυμώνα, ένα καθημερινό παπούτσι είναι αρκετό γιατί οι χώροι εκεί είναι αρκετά διαμορφωμένοι και προσβάσιμοι.

Διαμονή στα Χρόνια (Λίμνη Ευβοίας) – Επίλογος

Όπου και να είναι η διαμονή σας στα Χρόνια ή στη Λίμνη Ευβοίας, είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιαστείτε.  Αξίζει τον κόπο να πάτε αν μένετε στη Εύβοια, Βοιωτία αλλά ακόμα και στην Αττική-Αθήνα.  Εγώ το βλέπω σαν mini διακοπές και μια απόδραση από την καθημερινότητα που αξίζει.  Ειδικά αν θα πάτε για 2 διανυκτερεύσεις γιατί αλλιώς είναι σαν αγώνας ταχύτητας και ο σκοπός είναι να χαλαρώσετε εσείς και η οικογένειά σας.

Κάντε τώρα κράτηση μέσω Booking.com ή ψάξτε στον παρακάτω χάρτη για άλλες επιλογές.

Αν δεν βρίσκετε το Alhena, αλλάξτε ημερομηνίες.

Booking.com

Αφήστε μια απάντηση